Charlottas Textilverkstad

Försommaren 2020 öppnade Charlotta sin textilverkstad i Kvarteret Bryggeriet. Här kan man lämna in textilier för lagning och restaurering av hål och slitage. Det kommer även finnas mindre försäljning av garn, hantverk och giftfria produkter mot mal.

Jag som driver verkstan har gått en tvåårig lärlingsutbildning vid hantverksakademin med inriktning mattrestaurering och konststoppning.

Mattor och andra hemtextilier

Jag reparerar alla typer av mattor och vävnader, exempelvis svenska röllakanmattor, ryamattor, trasmattor, allmogetextiler, orientaliska knutna mattor och kelim. Kort sagt det mesta som är vävt, knutet eller broderat. Målet med varje reparation är att den ska smälta in i textilen så mycket som möjligt, samtidigt som lagningen ska vara stark och hållbar. Jag tar även emot hemtextilier för fodring och monteringar inför upphängning på vägg.

Kläder

Konststoppning innebär ”osynlig” lagning av kläder eller vävnader. Lagningen ska så nära som möjligt ansluta sig till vävnadens material och struktur. Jag jobbar med konststoppning och lagar hål och slitage både i vävda och stickade plagg. Jag gör även lagningar med andra tekniker såsom lappning och stoppning, samt mindre sömnadsarbeten som tex uppläggning av byxor.

Öppettider

Mina öppettider kan variera, men under vinterhalvåret så är verkstaden för det mesta öppen fredag kl 11–17, liksom flertalet lördagar 11–15. Ring eller maila gärna i förväg för säkerhets skull. Det går också bra att komma en annan tid, bara vi stämmer av det innan. Välkomna!

Tele: 0737–04 70 03

E-post: charlotta.linder@gmail.com

Hemsida: www.charlottastextilverkstad.se