Om Kvarteret Bryggeriet

I Kvarteret Bryggeriet kan du besöka öppna ateljéer och verkstäder. Här kommer du nära tillverkningen och kan shoppa lokala hantverk och delikatesser direkt från hantverkarna själva.

I det varsamt restaurerade industriområdet finner du Noras kreativa kvarter Bryggeriet. Kulturmiljöerna från 1800-talets senare del är idag bas för kreativa verksamheter inom konst, kultur, hantverk, mat, dryck och hälsa. Och lite till!

Driv och glöd

Flera folkkära evenemang anordnas här under året såsom Byggnadsvård och Matmarknad med inbjudna hantverkare från olika håll i Bergslagen. Även konstutställningar, konserter, workshops och julmarknad står på schemat.

Information om området

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser både på området och strax ovanför, på Prästgatan. Parkering för rörelsehindrade finns.

WC

Toaletter och skötbord finns att tillgå vid rondellen mitt i området. Utrymmena är anpassade för rörelsehindrade.

Anpassning

De flesta av verksamheterna är tillgängliga för rullstolsburna. Säg gärna till om något behöver anpassas ytterligare!

Fastigheterna

Området ägs och förvaltas av Nora Fastigheter.
Är du intresserad av att hyra en lokal här?
Kontakta Nora Fastigheter.

Välbevarad industrihistoria

Öltillverkning då och nu

Tack vare sitt läge intill tre forsar med en fallhöjd på 16 meter har platsen varit bebyggd med industrier, som kvarnar och sågverk ända från 1500-talet. Bryggerihuset från år 1893 är i stort sett oförändrat och du kan fortfarande se spår av den öltillverkning som pågick där fram till 1950-talet. Idag doftar det åter igen av malt och humle på området från kvarterets två mikro-​bryggerier.

Levande kulturmiljöer

Byggnaderna i området uppfördes mellan åren 1890–1950 och användes bland annat för tillverkning av stubintråd, tjärkokeri och förvaring av krut. Arkitekturen bär det tidiga 1900-talets ideal och påminner om en betydelsefull industrihistoria i Bergslagen då järnhanteringen var på väg att försvinna och modernare industrier tog vid. Nu pågår omställningen här igen!

Missa inget!

Följ oss på våra sociala medier för aktuella nyheter och inspiration

Hitta till Kvarteret Bryggeriet

Kvarteret Bryggeriet ligger cirka fem minuters promenadväg  från centrala Nora.

Kommer du med bil följer du skyltningen från infartslederna.

Välkommen!